Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Mast Lucent – mast voor NERA gezocht

  Gepost op 3 april 2009 | 22:43 PA3FYG Geen reacties

  Hierbij een bericht van Maarten PE7M.

  mast-lucent-1mast-lucent-2mast-lucent-3mast-lucent-5

  Vandaag de mast leeg gemaakt op het dak van het oude Lucent gebouw te Hilversum. Dit gebouw staat op de nominatie om gesloopt te worden. Oude repeaterantennes van PI1HVS en PI6HVS verwijderd, alsmede 2 schotelantennes van Lucent zelf, NS telerail en omroep Hilversum. Van deze laatste begreep ik nooit waarom het signaal zo zacht was maar nu wel , HI…
  Dit alles samen gedaan met Eric, PA3EGX. Bas PE1JPD en Hans PE1CKK kwamen ook nog even langs voor het overige materiaal uit de 19 inch kasten te verwijderen. Resultaat: een aanhanger vol met kasten en schroot. Komende week wordt uitgezocht wat bruikbaar is voor de repeater PI6HVS, NERA gebouw en wat naar de oud-ijzer boer kan. Een zinvol dagje met lekker weer!
  Nu is de vraag, is deze mast iets voor het NERA gebouw? De mast zelf is pas 5 jaar oud en in perfecte staat. Hij is echter niet zo heel hoog, 12 meter plus 1 meter topbuis. Hij is wel erg stevig, en heeft een ladder met vangkooi. De mast zelf zal niet veel kosten, alleen moet ie er wel met een kraan af. Dit kan waarschijnlijk wel geregeld worden. Graag horen we van de leden wat zij er van vinden.

  73 de Maarten PE7M

  Goed werk Maarten, we zien de reacties graag, dat kan via de “reactieknop” boven dit artikel.

   

  6 Responses to “Mast Lucent – mast voor NERA gezocht”

  1. Perfect werk van Maarten en hulpploeg. Bedankt !!!

   73 de Hans PA3FYG

  2. Guys, dat zijn goede berichten! 12 meter is inderdaad niet heel erg hoog. Aan de andere kant: hebben we echt heel veel hoger nodig?
   Als we deze mast voor niet heel veel geld kunnen bemachtigen is het misschien ook wel een gaaf begin. Als we later nog een mooiere mast tegenkomen, kunnen we deze weer verkopen?

   73, PA1JIM, Jim

  3. Het valt mij wel op dat steeds bepaalde personen de kar trekken maar de mast voor weinig is altyd aantrekkelijk.

   Kunnen er altyd wel een stuk opzetten of langere topppijp oid

  4. DOEN.

   Vooral die ladder met vangkooi is een stevig pluspunt om te kunnen experimenteren.

   En de toppijp kan altijd wat langer gemaakt worden

  5. Ik denk dat we hiermee een uitstekend begin hebben, we zullen er inderdaad een toppijp of iets dergelijks in moeten zetten om voldoende hoogte te creeren.
   Nu maar zien dat we de antenne voordelig naar NERA krijgen.

  6. Laten we vanavond even overleggen over de verschillende opties

  Plaats een reactie