Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Ballonvossenjacht 2009

  Gepost op 6 augustus 2009 | 08:41 PA5AP Geen reacties

  www_ballonvossenjacht_nl_images_ballon019Zondag 6 september,

  onze afdeling fungeert als commandocentrum voor de ballonvossenjacht.
  Wij zoeken nog een aantal operators voor de sets op hf/vhf/uhf.
  De bedoeling is dat er informatie doorgegeven wordt aan de jagers en dat er qso’s met de mensen in de rest vd wereld gemaakt worden.
  Ook zoeken we nog een aantal mensen voor hand en spandiensten.
  Op dinsdag 18 augustus is er een vergadering voor de organisatie en operators.
  Indien u mee wil werken meldt u dan aan bij Dennis Bosheck : dennis at dennismusic punt nl of of 0653457805

  Ballonvossenjacht 2009 nadert

  Het ballonvossenjacht virus begint al weer te kriebelen. Velen van ons hebben nog een vakantie voor de boeg, maar daarna is het al gauw weer zo ver. De organisatie van de Landelijke Ballonvossenjacht begint dan ook al weer met de voorbereidingen van de 31e editie van dit vermaarde evenement.
  In 2009 zijn er niet veel wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Ook ditmaal is er geen 80 meter baken. Dat betekent dat er gepeild moet worden op 2 meter, al zullen er ongetwijfeld ook al amateurs zijn die dat doen met behulp van het ATV-signaal op 13 cm vanuit de ballon.
  De grootste wijziging is er voor de organisatie. Dit jaar zal het controlestation niet meer vanuit Maartensdijk opereren, maar vanuit het clubgebouw van de afdeling “Het Gooi” in het NERA-gebouw te Nederhorst den Berg. Dat betekent een geheel nieuwe situatie, waarbij we echter dankbaar gebruik zullen gaan maken van dit nog niet zo lang in gebruik zijnde clubgebouw.

  Dennis, PE1NOB, Voorzitter

  Plaats een reactie