Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • PACC contest 2010

  Gepost op 4 februari 2010 | 10:00 PA5AP Geen reacties

  13 februari 1200 UTC tot 14 februari 1200 UTC wordt weer de PACC contest georganiseerd.
  Op www.dutchpacc.com vindt u de regels.
  Voor Nederlandse stations is het de bedoeling zoveel mogelijk verschillende stations in zoveel mogelijk verschillende landen te werken. Buitenlandse station moeten zoveel mogelijk Nederlanders werken in zoveel mogelijk verschillende provincies. In de regels staat hoe de puntenberekening wordt gedaan.
  Als Nederlands station geven wij een RS(T) en onze provincie afkorting. Voor Noord Holland is dat NH.
  Van een gewerkt buitenlands station krijgen we als rapport een RS(T) en een volgnummer.
  Er zijn verschillende logprogramma’s die voor ons de berekeningen maken. Veel van die programma’s kunnen in realtime werken, anderen bieden de mogelijkheid om de gemaakte verbindingen achteraf te loggen. Op de PACC website kunt u een aantal van die programma’s vinden.
  Wilt u eerst handmatig loggen, zorg dan dat u een lijst maakt met minimaal de volgende kolommen: Datum, tijd, tegenstation, RST+volgnr ontvangen, RST+afkorting verzonden, band, opmerkingen.
  Lukt het daarna niet om deze gegevens goed in te kloppen, neem dan kontakt op met Peter PC7T via telegrafist(apenstaartje)hotmail.com.
  Op dinsdag 26 februari kunt u dan met hem e.e.a verwerken om er een mooi Cabrillo file van te maken. Lukt alles zelf, vergeet dan niet ons afdelingsnummer op te geven voor het afdelingsklassement.

  Net als vorig jaar zal ook dit jaar in ons clubgebouw op de NERA weer de mogelijkheid zijn om aan de PACC deel te nemen. Peer, PA2PBT en Jim, PA1JIM zullen op de NERA aanwezig zijn en in elk geval meedoen in de contest. Nog een beetje afhankelijk van het totaal aantal antennes is er dus de mogelijkheid om je eigen set mee te nemen en ook plaats te nemen en mee te doen. Helaas hebben we nog geen bandfilters tot onze beschikking, dus het is een beetje improviseren om elkaar niet in de weg te zitten.

  Plaats een reactie