Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Lezing Digitale TV (DVB) door PA0KLS

  Gepost op 10 september 2010 | 00:00 PA3FYG Geen reacties

  Dinsdag 28 september

  Zendamateurs zijn in het algemeen redelijk goed op de hoogte van wat er op welke frequenties gebeurt. Dat geldt voor radio- maar ook voor TV-uitzendingen. Enige jaren geleden is de analoge TV (CCIR-PAL) opgeheven en daar voor in de plaats kwam digitale TV, Digital Video Broadcasting of DVB. De manier waarop die uitgezonden wordt is nauwelijks bekend gemaakt. Zendamateurs hebben dus een behoorlijke achterstand opgelopen.

  Klaas Robers, PA0KLS heeft zich hier eens in verdiept en zal ons laten zien hoe het nieuwe digitale systeem zo goed als mogelijk pas gemaakt is in het oude analoge systeem. Daarbij zal opvallen dat uitzendingen via de satelliet (DVB-S) heel andere eisen stellen dan uitzendingen via zenders (DVB-T) en via de kabel (DVB-C). De modulatiemethoden zijn dan ook sterk verschillend. Toch is er ook veel gemeenschappelijks en Klaas zal ons hierin stap voor stap inleiden.

  Hierbij nodigen we iedere geïnteresseerde, VERON/VRZA-lid of niet om deze interessante lezing bij te komen wonen.

   

  3 Responses to “Lezing Digitale TV (DVB) door PA0KLS”

  1. Dat word vuurwerk, Klaas Robers is een hele goede spreker!

  2. De lezing was een succes! Ik kijk uit naar het vervolg.

  3. Het was een erg interessante lezing, duidelijk gebracht door iemand die gewend is, hoe hij iets uit moet leggen aan een gezelschap.

   Schokkend om vast te stellen dat (de spreker er duidelijk van uit ging dat) er zendamateurs zijn welke niet op de hoogte zijn van het denken en rekenen in vectoren.

   PA0KLS wist, zonder al te zeer op detail in te gaan, deze inderdaad niet erg duidelijke materie toch goed inzichtelijk te maken.
   Uitgesproken boeiend!

   Als jullie (=Radioclub ‘t Gooi) nog eens vaker zulke interessante onderwerpen weten te laten belichten, kom ik zeker nog eens langs!

   Bert

  Plaats een reactie