Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Nieuwe Fluke-ScopeMeters voor het zware werk

  Gepost op 1 januari 2011 | 10:33 PA5AP Geen reacties

  Fluke introduceert met de ScopeMeter 190-serie II de eerste draagbare vierkanaals-oscilloscopen voor zware industriële omgevingen. Deze nieuwe draagbare oscilloscopen zijn de eerste die voldoen aan de veiligheidsspecificaties CAT III 1000 V / CAT IV 600 V. De vier ingangskanalen zijn volledig van elkaar geïsoleerd om zwevende differentiële metingen uit te voeren, een cruciaal punt van overweging voor het storingzoeken in driefasige vermogenselektronica in vaste installaties zoals frequentiegeregelde aandrijvingen.

  Het Fluke ScopeMeter-chassis is afgesloten van de omgeving en bevat geen koelsleuven of ventilatoren die het instrument blootstellen aan de omgeving. Het instrument is stof- en druipwaterdicht conform IP-51 en is derhalve robuust genoeg om – veilig – op de werkvloer en onder praktijkomstandigheden te gebruiken.

  Terwijl de meeste hoogwaardige oscilloscopen niet bestand zijn tegen vuile en zware omstandigheden, is de ScopeMeter uit de 190-II serie zo robuust als een echte Fluke, zodat accurate meetresultaten kunnen worden verkregen op plekken die u met gewone draagbare oscilloscopen liever zou mijden.

  Dankzij de hoge sample-snelheid tot 2,5 GS/sec en een resolutie van 400 picoseconden kunnen elektrische ruis en andere storingen exact worden geregistreerd en kan er exact worden gediagnosticeerd wat er aan de hand is. De 100- en 200-MHz-modellen beschikken over voldoende bandbreedte om zowel aan de behoeften van vandaag als van morgen te voldoen. Dankzij de vier kanalen kunnen ingangssignalen, uitgangssignalen, feedbacklussen en veiligheidsvergrendelingen gelijktijdig worden gecontroleerd.

  De nieuwe testinstrumenten zijn handig en gebruikersvriendelijk. Dankzij de nieuwe, krachtige Li-ion-batterijtechnologie is er voldoende energie beschikbaar om de ScopeMeter van serie II gedurende zeven uur achtereen te kunnen gebruiken. De externe lader en gemakkelijk toegankelijke batterijklep maken het wisselen van de accu’s en verlengen van de gebruiksduur eenvoudig. Twee USB-poorten, elektrisch gescheiden van de meetingangscircuits, zijn handig bij het registreren en delen van golfvormen.

  Gebruikers kunnen gemakkelijk gegevens opslaan op een USB-geheugenstick of eenvoudig een pc via de USB-poort aansluiten, zodat golfvormen of schermafbeeldingen kunnen worden overgedragen voor gegevensanalyse of archivering.

  Meer info:
  www.fluke.nl
  www.have-bv.nl

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie