Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Elektor-iPod/iPad-app voor elektronici

  Gepost op 5 februari 2011 | 14:21 PA5AP Geen reacties

  De iPhone, iPod Touch en de onlangs ge├»ntroduceerde iPad hebben gezorgd voor een heel andere manier van computerbeleving. Tegenwoordig start je applicaties door ze aan te raken op het scherm en versleep je voorwerpen ook met je vinger. Met twee vingers kun je zelfs in- en uitzoomen. Er zijn inmiddels voor deze draagbare computers van Apple duizenden programma’s (die worden aangeduid met ‘Apps’) ontwikkeld voor allerlei toepassingen, van spelletjes tot zwaar wetenschappelijke calculators.

  Speciaal voor elektronici biedt Elektor nu een App aan die niet mag ontbreken op de iPhone, iPod Touch of iPad van onze lezers. Deze ‘Elektor Electronic Toolbox’ bestaat uit een verzameling van maar liefst 28 elektronicahulpjes die via een overzichtelijke reeks icoontjes geselecteerd kunnen worden.

  De toolbox bevat onder meer uitgebreide databanken voor bipolaire transistoren, triac’s, thyristoren, diodes en IC’s. Natuurlijk kun je door de lange lijsten scrollen met een vingerbeweging, maar het is ook mogelijk om hierin te zoeken. Na het aanraken van een componentnummer verschijnen diverse specificaties van de bewuste component inclusief de aansluitgegevens. Er zijn in totaal meer dan 45.000 componenten te vinden. Verder is er nog een aparte databank met aansluitgegevens van connectoren voor audio/video-, computer- en telefoontoepassingen.

  Heel handig zijn ook de interactieve calculators voor veel voorkomende elektronicaberekeningen. Zo zijn er berekeningsmogelijkheden voor de wet van Ohm, serie- en parallelschakeling van weerstanden of condensatoren, maar ook kunnen passieve RC-, RL- en LC-filters of transistor-basisschakelingen worden uitgerekend. Natuurlijk is er ook een apart icoontje voor het dimensioneren van een basisschakeling rond de veelgebruikte NE555. En het dimensioneren van de voorschakelweerstand voor verschillende kleuren LED’s is nu een fluitje van een cent.

  De Elektor Electronic Toolbox biedt nog veel meer hulpmiddelen die de actieve elektronicus dagelijks kan gebruiken tijdens zijn werk en in de avonduren als hij nog wat wil knutselen. Ook als naslagwerk is deze App bijzonder handig, ze biedt tevens allerlei omrekeningsfuncties en een symbolenoverzicht.

  De Elektor Electronic Toolbox is in de iTunes-Store van Apple verkrijgbaar voor een prijs van 4,99 Euro.

  iPhone-App:
  http://itunes.apple.com/nl/app/elektor-electronic-toolbox/id339158729?mt=8
  iPad-App:
  http://itunes.apple.com/nl/app/electronic-toolbox-hd-ipad/id375667496?mt=8
  Auteur
  MKT

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie