Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Nieuwe generatie accumonitor van LT

  Gepost op 10 maart 2011 | 10:33 PA5AP Geen reacties

  Linear Technology stelt met de LTC6803 de tweede generatie voor van zijn hoogspannings-accumonitor voor hybride/elektrische auto’s en andere hoogspannings-accusystemen voor hoge prestaties. De LTC6803 bevat onder meer een 12-bits A/D-converter, een nauwkeurige spanningsreferentie, een ingangsmultiplexer voor hoge spanningen en een seriële interface. Ieder LTC6803-IC is in staat om maximaal 12 in serie geschakelde accucellen te monitoren. Dankzij het door LT speciaal hiervoor ontwikkelde ontwerp kunnen meerdere van deze IC’s in serie worden geschakeld zonder dat hierbij opto-couplers of isolators hoeven te worden toegepast. Op deze wijze kunnen ook heel gemakkelijk grote serieschakelingen van accucellen continu gecontroleerd worden.
  De maximale meetfout bedraagt bij de LTC6803 gegarandeerd minder dan 0,25% tussen -40°C en 125°C. Dankzij een groot meetbereik van -300 mV tot 5 V per cel kan de LTC6803 overweg met een groot aantal accusoorten en ook met supercondensatoren. Elke cel wordt gecontroleerd op onder- en overspanning en kan bij overlading via een eigen MOSFET worden ontladen. Het IC bevat verder nog extra functies zoals een ingebouwde 5-V-spanningsstabilisator, een temperatuursensor, GPIO-lijnen en thermistor-ingangen.
  De LTC6803 wordt geleverd in een 8 x 12 mm grote SMD-behuizing. Naast samples biedt LT ook demonstratieborden voor dit IC aan.

  Meer info: www.linear.com/product/LTC6803

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie