Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Geheel herziene uitgave van ‘Theorie en praktijk van buizenversterkers’

  Gepost op 12 maart 2011 | 11:37 PA5AP Geen reacties

  Van het populaire en zeer gewaardeerde boek ‘Theorie en praktijk van buizenversterkers’ is nu een geheel herzien uitgave verschenen.
  Het is niet eenvoudig om een boek over buizen te bemachtigen. Dat is precies de reden dat dit boek geschreven is. Er is veel verloren gegaan over dit onderwerp. In dit boek is getracht alle voor audiodoeleinden belangrijke theoretische en praktische buizenkennis te bundelen. De schrijver kon daarbij putten uit de eigen ervaring van vele jaren van vóór de invoering van de halfgeleiders. Uiteraard wordt voor de delen die niet in de signaalweg zitten, gewoon gebruikt gemaakt van de moderne middelen, zoals transistoren en IC’s. Ook worden hoofdzakelijk moderne ringkerntransformatoren toegepast.
  In de eerste hoofdstukken van dit boek worden de bouw en de werking van buizen toegelicht; daarna worden elementaire schakelingen bekeken. Deze kennis wordt daarna gebruikt voor de theorie van de eindtrappen en klankregelingen enz. Er zijn ook twee wat meer losstaande hoofdstukken opgenomen over vervorming, ruis, microfonie en andere nare bijgeluiden.
  Vier hoofdstukken beschrijven complete ontwerpen. Hierbij worden van alle onderdelen de berekeningen en de ontwerpoverwegingen gegeven, waarbij verwezen wordt naar de bijpassende hoofdstukken. Tenslotte worden er veel tips gegeven voor de werkelijke bouw en voor het opmeten van de resultaten.

  De prijs van dit boek bedraagt € 36,50.

  TIP: Bestel tegelijk met dit boek andere Elektor-producten en betaal voor uw gehele bestelling GEEN VERZENDKOSTEN. U bespaart daarmee minimaal € 6,50 extra!

  Meer info en bestellen:
  www.elektor.nl/products/books/audio/theorie-en-praktijk-van-buizenversterkers.2.11414.lynkx

  Auteur: MKT
  Bron: Elektor

  Plaats een reactie