Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Silent Key Jaap, PA0JPH

  Gepost op 28 maart 2011 | 18:26 PA5AP Geen reacties

  Jaap PAØJPH is op zaterdag 26 maart 2011 aan de gevolgen van een hersenbloeding overleden. Jaap is 77 jaar geworden. Hij was naast machinist bij de Nederlandse Spoorweg en daarvoor bij Radio Gooiland, zendamateur in hart en nieren.
  Samen met zijn XYL Hannie, PA3BNV, die helaas veel te vroeg is overleden, behaalden ze de begeerde A machtiging. Ze zaten samen maanden naar de cassettebandjes te luisteren en de CW toontjes te ontcijferen.

  De radiohobby raakte op de achtergrond na het overlijden van Hannie, maar de laatste jaren was hij weer actief en heeft hij zijn roepletters weer aangevraagd en gekregen.

  Het condoleren is woensdag 30 maart 2011 van 19.00 uur tot 19.30 uur in de Enghenhof aan de Albert Cuyplaan te Soest en de crematie vindt plaats in het Crematorium Amersfoort aan de Dodenweg op donderdag 31 maart om 11.00 uur. Er zullen geen toespraken zijn, conform zijn wens. Na de plechtigheid is er eveneens gelegenheid tot condoleren.

   

  6 Responses to “Silent Key Jaap, PA0JPH”

  1. SK PA0JPH
   Jaap was in de zeventiger en tachtiger jaren een zeer actieve zendamateur die ook veel zelf bouwde .
   Ik herriner zijn bijzondere stemgeluid. Jaap was van beroep treinmachinist en was regelmatig QRV vanaf de bok.
   Toen zijn XYL Hannie ook haar A-machtiging haalde werden zij beiden ook flink actief op HF.
   Tijdens vakantie’s heb ik hun regelmatig gewerkt.
   In onze afdelingen (VRZA en VERON) was Jaap een graag geziene bezoeker.
   Dat hij rust in vrede

   PA2PBT

  2. Herinneringen aan Jaap en Hannie.

   Als Jaap op de ‘bok’ zat zei hij wel eens dat we korte doorgangen moesten houden. Hij zette namelijk de motoren van de trein uit tijdens het luisteren, i.v.m. de storing. Dat kon ‘ie natuurlijk niet te lang volhouden.
   Meestal gingen dat soort QSO’s via PI3PYR…

   Thuis stond een 7200G, vlak naast een kooi met een parkiet.
   Tot mijn stomme verwondering hoor ik dat beest herhaaldelijk iets ‘zeggen’ als: “Pappa Echo Een… Pappa Echo Een”. Ik zeg tegen Hannie:
   Dat beest zegt alsmaar PE1 !!!
   Ja, zei Hannie, die set staat de hele dag op de Pier. Hij hoort niet anders.

   PA9JOO/P

  3. Dat is weer even schrikken!
   Ik herinner mij Jaap nog erg goed uit z’n tijd bij Radio Gooiland. Hij werkte daar in de kelder en had een Nederland 2 convertor gemaakt. Ik heb ’em toen met zijn adviezen gemaakt en zo keken we in huize Geleick naar Nederland 2!
   Een erg aardig mens en Hannie trouwens ook. Ik wist niet dat zij ook al overleden was.

   Weer even een moment om bij de betrekkelijkheid van alles stil te staan.

   Juul Geleick – PE0GJG

  4. Peer, Joop, Juul en alle anderen,

   Ik zal jullie reacties aan de nabestaanden van Jaap PA0JPH en Hanni PA3BNV geven. Ze hebben mij gevraagd dit nieuws binnen de verenigingen bekend te maken.

   Jaap PA0JPH was een kenmerkend persoon zoals jullie als schreven en ik heb met hem ook op de “bok” mogen zitten. Jaap en ik spraken elkaar zeer regelmatig en kwamen bij elkaar over de vloer, want ja, 500 meter afstand van elkaar wonen….. Na het overlijden van Hanni, was het gedaan met de hobby, maar het bloedt kruipt waar het niet heen kan; ik heb hem verteld van de gewijzigde voorwaarden en hij heeft direct zijn call weer aangevraagd en gekregen. Ik heb verschillende verbindingen tijdens onze vakanties met Jaap gemaakt vanaf Curaçao en hij was daar heel blij mee.

   Een markant persoon is SK en zoals boven de rouwkaart staat: … -.-

   ’73

   Gerard PD0JEW

   PD0JEW@AMSAT.ORG

  5. Allemaal,

   Enorm bedankt voor de leuke reakties, tranen schieten in mijn ogen als ik dit lees. Het is erg fijn om te horen dat hij, ondanks zijn lange afwezigheid op het net, toch nog door mensen in gedachten wordt gehouden.

   Robert Pastijn
   PD0PHV
   Zoon van PA0JPH

  6. Rust in vrede Jaap. Ik denk vaak nog terug aan de tijd op de Jutberg.

   73

   Hans

   KC5DMH (ex PA0DHG)

  Plaats een reactie