Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Nieuwe Road Shows van National Instruments

  Gepost op 7 april 2011 | 21:39 PA5AP Geen reacties

  National Instruments organiseert de komende maanden weer diverse road shows over verschillende onderwerpen op diverse plaatsen in Nederland. Van 5 t/m 14 april loopt de ‘Test & Measurement Road Show 2011’. Dit tweejaarlijkse technische seminar is zo opgezet dat u een compleet, 3 uur durend overzicht krijgt van de nieuwste technologieën op het gebied van testen & meten. U krijgt diepgaande uitleg over de bustechnologieën van geautomatiseerde systemen, zeer nauwkeurige timing en synchronisatie van instrumenten, software-architecturen, gedistribueerd computergebruik voor online en offline signaalverwerking en het testen van ingebouwde apparaten.
  In de periode van 10 t/m 20 mei wordt wordt de road show ‘Hands-On Introductie tot NI LabVIEW grafisch programmeren’gehouden. Tijdens dit drie uur durende hands-on seminar leert u hoe u testsystemen en besturingen ontwerpt en bouwt met behulp van de grafische programmeertaal NI LabVIEW. Tevens krijgt u technische demonstraties en een presentatie over de laatste vernieuwingen in NI LabVIEW en NI data-acquisitie-technologie. U kunt bovendien zelf LabVIEW en NI CompactDAQ uitproberen onder begeleiding van een instructeur.
  Tenslotte is er op 10 mei nog de ‘RF & Communications’ road show. Deze wordt alleen in Eindhoven gehouden. Tijdens dit seminar zullen de mogelijkheden van moderne HF-testapparatuur worden besproken. Vroeger was de testapparatuur meestal beperkt tot het genereren van een test-sweep, maar de huidige instrumenten zijn veel flexibeler en uitgebreider in hun mogelijkheden. Op deze dag maakt u kennis met zulke geavanceerde meettechnieken en leert u hoe u het dynamische bereik van een signaal-analyser kunt optimaliseren, hoe u nauwkeurig vermogensmetingen kunt verrichten en betere synchronisatie bij MIMO-metingen kunt bereiken. Verder krijgt u informatie over de nieuwste draadloze standaards zoals LTE en 802.11n en uitleg over nieuwe meettechnieken voor deze standaards.

  Data en inschrijven: www.ni.com/netherlands/events

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie