Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Een auto besturen met je iPhone en LabView

  Gepost op 17 april 2011 | 11:15 PA5AP Geen reacties

  Onlangs hebben we al aan de hand van een zelfbouw-quadrocopter laten zien dat LabView en de hardware van NI geschikt zijn voor talloze toepassingen, niet alleen voor serieuze meet- en regelzaken. De heren (en dame) van Waterloo Labs (deep in the heart of Texas) houden er van om de meest gekke experimenten uit te voeren, waarbij ze regelmatig gebruik maken van allerlei NI-kaarten en zelf ontwikkelde (LabView) software. Op hun website staan diverse video’s waarin ze de resultaten van hun experimenten laten zien.
  Zo staat er een tweedelige video over het draadloos besturen van een auto via een iPhone. Geen speelgoedauto, maar een heuse! Daartoe hebben ze een sloopauto genomen en wat mechanica ingebouwd voor het bedienen van gaspedaal, rempedaal en het stuur (leuk detail: voor het bedienen van het gaspedaal wordt een steeksleutel gebruikt die aan een elektromotor is gemonteerd). Voor de aansturing van het geheel wordt o.a. een compactRIO-module ingezet. Een klein programma op een iPhone stuurt vervolgens de bedieningsgegevens door via een Wifi-verbinding naar de elektronica in de auto. In de video zien we dat de ‘bestuurder’ gewoon boven op de auto staat en zijn iPhone in de lucht beweegt, waarop de auto keurig reageert.
  Dit is een typisch “don’t try this at home” experiment, hoewel de mensen van Waterloo Labs anders beweren. Dit laat wel weer goed zien hoe veelzijdig LabView kan worden ingezet.

  Meer info: www.waterloolabs.com/more-videos.html

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie