Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Een eenvoudige CW callgever 2e serie

  Gepost op 21 juni 2014 | 00:23 PA5AP Geen reacties

  Nadat we een eerste serie van 50 stuks bouwpakketten succesvol hebben uitgeleverd, gebouwd en in gebruik hebben genomen is er het plan om binnen de Veron afdeling Hilversum A15 een 2e serie te gaan maken voor diegene die nog geïnteresseerd zijn maar niet de mogelijkheid hebben gehad om er een aan te schaffen. Het betreft hier uiteraard niet alleen leden van de afdeling Hilversum die hieraan deel kunnen nemen.

  Via deze weg willen wij eerst een inventarisatie maken en bezien of er voldoende belangstelling is om een nieuwe serie bouwpakketten samen te gaan stellen.

  Het betreft hier een eenvoudige CW callgever gebouwd in een PIC processor die éénmaal per 5 minuten uw roepletters in morse zal uitzenden. Aan het begin van een uitzending wordt na ¾ seconden uw identificatie in morse uitgezonden waarna de callgever in een wachtstand van ruim 4 minuten gaat om daarna opnieuw uw roepletters uit te zenden indien u dan nog steeds aan het zenden bent. Het voordeel van dit bouwpakket is dat indien uw callgever nog bezig is met uw roepletters uit te zenden, deze de zender ingeschakeld houdt totdat dat geheel is afgerond. Daarna laat de schakeling de PTT lijn weer los zodat u nooit een onvolledige identificatie uitzend. U voldoet daarmee aan de eisen gesteld door het AT en zult daar over dus geen fanmail van hun ontvangen.

  Zoals eerder vermeld betreft het hier een bouwpakket wat samengesteld is uit een professionele print en alle SMD/SMT onderdelen.

  Callgever

  Het printplaatje zoals hierboven afgebeeld beslaat 26x38mm en kan eenvoudig worden ingebouwd in een tafelmicrofoon of de zendontvanger. Het schakelingetje kan worden gevoed met 8-30Volt DC en trekt maximaal 10mA. Het wordt eenvoudig parallel aan de microfoon en PTT ingang aangesloten. De PIC processor zal worden geprogrammeerd met de door u opgegeven gegevens en kan achteraf worden geprogrammeerd met iets anders indien u dat wenst want er is daarvoor een ICSP programmeerheader op de print. (het IC hoeft dus NIET te worden verwijderd!) De kosten voor het complete bouwpakket zijn zeer bescheiden en bedragen tussen de € 6,00 en € 10,00 afhankelijk van de belangstelling en het inkoopbeleid.

  Indien u geïnteresseerd bent om deel te nemen kunt u een e-mail sturen aan:
  pa8c(at)amsat.org

  De inschrijving voor deze 2e serie sluit zaterdag 12 juli.

  callgever SMD v1_1 schema

   

  9 Responses to “Een eenvoudige CW callgever 2e serie”

  1. Een welgemeend compliment voor Stan!

   Een leuk en bruikbaar amateur project maar wel professioneel aangepakt.
   En ook nog eens geheel belangeloos niet alleen qua moeite maar ook
   gezien de prijs!

   Ga zo door Stan! dank voor alle moeite!

   Wilko PA3BWK

  2. Dank je voor de complimenten Wilco. Ik heb er zelf ook weer het e.e.a. van geleerd hoe zoiets het beste kan worden aangepakt qua logistiek. Alhoewel het best een hoop werk is om alles netjes uit te leveren neem ik toch de moeite om het zo te doen omwille van de reproduceerbaarheid. Tot op heden zijn we nog geen onoplosbare problemen tegen gekomen en mogelijk zegt dat iets over de kwaliteit van het product. Inmiddels zijn we sinds publicatie nog geen week verder en staat de teller voor de 2e serie al boven de 30 stuks! Ik ga het nog druk krijgen binnenkort.

   73, Stan/PA8C

  3. Dr. O.M.,
   Kan ik nog inschrijven voor de callgever ?
   Ik ben een very-old-timer, allergisch voor digitale toestanden maar zoiets in elkaar te frotten gaat nog best. Ik wil het ook gebruiken als ringtone van mijn GSM-mobieltje, kan dat ? Dan is die wachtstand natuurlijk veel te lang. Kan dat korter, bv elke 10 seconden?
   73, Han anno1933

  4. Beste Han,

   Dank voor jouw aanmelding.
   Je staat op de lijst voor één exemplaar.
   Ik heb je inmiddels via een persoonlijke e-mail geantwoord.

   73, Stan

  5. Hallo,

   Ik wil ook graag zo’n bouwpakketje hebben.
   Kan dat.
   Mijn call is pa3hea

   Mvg

   Bart

  6. Beste Bart,

   Dank voor je aanmelding.
   Ik heb echter iets meer gegevens van je nodig.
   Wil je mij aub een E-mail sturen op pa8c@amsat.org?

   73, Stan

  7. Inmiddels is de inschrijvings termijn nu afgesloten en hebben we 81 inschrijvingen mogen ontvangen. We gaan nu aan de gang met de bestellingen van de onderdelen en het klaar maken van de bouwpakketten. Dat gaat nog wel een aantal weken in beslag nemen dus verzoek ik de deelnemers geduld te hebben. Er word contact met u opgenomen als we zo ver zijn.
   Iedereen die ingeschreven heeft wil ik graag bedanken voor de belangstelling en ik had nooit verwacht dat we een dusdanig aantal in de 2e serie gingen bereiken.

   73, Stan/PA8C

  8. Hallo,
   Bij het zoeken op Google kwam ik dit projectje tegen.
   Het zou mij wel leuk lijken zoiets te bouwen.
   Is hier nog iets van te krijgen ? zo ja dan ben ik wel geïnteresseerd.

   73, Bob/PA3CGE

  9. Beste Rob,
   Helaas is dit project beëindigd.
   Er worden geen nieuwe printjes gemaakt.

   73, Ap PA5AP

  Plaats een reactie