Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • SK Leo Bak – PA2LBA

  Gepost op 6 oktober 2017 | 00:25 PA5AP 4 reacties

   

   

   

   

   

   

   

  Op donderdag 5 oktober 2017 is op 80 jarige leeftijd van ons heengegaan

  OM Leo Bak PA2LBA

  Leo was een fervent bezoeker van de afdelingsbijeenkomsten van Radioclub ’t Gooi, tot zeer kort voor zijn overlijden zette hij alles op alles om de clubavonden bij te wonen. Hij liet zich daarbij door niets of niemand tegenhouden, zelfs niet toen hij al zeer ernstig ziek was. Zijn ijzeren doorzettingsvermogen bleek al vroeg in zijn carrière als radioamateur uit het feit dat hij zowel zijn C-machtiging in 1977 als het morse-examen twee jaar later in 1 keer heeft gehaald.

  Leo had binnen de hobby twee grote liefdes: het vossenjagen en de zelfbouw. Ondanks dat hij zichzelf niet als een groot talent op het gebied van elektronica beschouwde heeft hij toch vele projecten succesvol afgerond, zoals vele antennes, een 23cm transceiver naar ontwerp van PE1JPD en heel recent nog een FM-omroep ontvanger. Bijzonder trots was hij daarbij terecht op de mechanische afwerking van het geheel.

  In de tijd dat er op de afdeling nog vrijwel wekelijks vossenjachten werden gehouden zorgde Leo er altijd voor net niet te winnen; de winnaar moest namelijk de volgende jacht uitzetten, en dan kan je natuurlijk niet mee jagen. En jagen, dat was toch echt het leukste, dus daar ging Leo voor, en dat natuurlijk met de door hemzelf gebouwde HB9CV.

  Leo hechtte er grote waarde aan om in het bijzijn van vrienden en in zijn eigen vertrouwde omgeving te sterven. Wij zijn dan ook bijzonder dankbaar aan al die leden van Radioclub ’t Gooi die dat mogelijk hebben gemaakt. In het bijzonder danken wij Maurits PA0MMD, Peer PA2PBT, Ap PA5AP en Remco PA3FYM voor hun niet aflatende inzet voor Leo.

  Met Leo verliest de radioclub ’t Gooi een markant lid. We zullen hem zeker missen.

  Bestuur en leden van Radioclub ’t Gooi.

  Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Leo op zondag 8 oktober
  van 14.00 uur tot 15.00 uur in het uitvaartcentrum van de Gooise Uitvaartverzorging Den Hull, Utrechtseweg 11 te Hilversum.

  De uitvaartceremonie wordt gehouden op maandag 16 oktober om 15.00 uur (de aula is vanaf 14.45 geopend) in de aula van crematorium Hilversum op de begraafplaats Zuiderhof, Kolornseweg 13 te Hilversum.

   

   

  4 Responses to “SK Leo Bak – PA2LBA”

  1. Gatsie, die komt wel even aan zeg!
   Ik had Leo graag nog een keertje ontmoet maar helaas zal dat nog even moeten wachten wat mij betreft.
   Leo, rust zacht en dat plekje gaat hij écht wel vinden.
   Vaarwel goede vriend!!

  2. Lieve markante Leo,
   In jouw zware leven vond je op de club vrienden die je als broers beschouwde. Bij hen voelde je je wel veilig. Gelukkig hebben zij je tot op het laatst bijgestaan. Daarboven vindt je zeker je plekje. Rust zachte mooie Leo.

  3. Leo was inderdaad een markant persoon, die de bijeenkomsten extra kleur gaf. We zullen hem missen, maar de herinnering blijft.

  4. Johan pa5tig en Clara

   silent key.. PA2LBA ,maar inderdaad heeft Leo eindelijk rust. Bedankt zorgzame zendamateurs die tijdens zijn ziekte en zijn strijd zo goed voor hem hebben gezorgd en dat daardoor ook zijn laatste wens in vervulling is gegaan. Johan pa5tig en Clara

  Plaats een reactie