Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Slimme energiemeters

  Gepost op 30 maart 2009 | 07:02 PA5AP Geen reacties

  Slimme energiemetersVan Anne, PA3FYI ontving ik een verontrustend mailtje over de nieuwe “slimme energiemeters”. Deze meters zouden op afstand worden uitgelezen middels PLC (Power Line Communication). Inmiddels weten we dat PLC mogelijk veel storing zou kunnen veroorzaken op onze frequentie banden. Volgens dit artikel op de site van Agentschap Telecom lijkt het allemaal mee te vallen. De frequenties die gebruikt worden zijn gerelateerd aan de snelheid die nodig is. Hoe hoger de benodigde snelheid, hoe hoger de frequenties waarop PLC op moet werken. Voor het uitlezen van de “slimme energiemeters” is geen hoge snelheid nodig en zal de maximaal werkbare frequentie maximaal 150 KHz zijn.

  Natuurlijk zijn er nog andere reden om te twijfelen aan de zogenaamde “slimme meters”. Zeker niet als je bedenkt dat het mogelijk is om op afstand elektrische apparaten uit te schakelen. Daarvoor is een speciale site opgericht. Hierop is ook een petitie te lezen en te ondertekenen. Anne heeft hem in elk geval al getekend, ondergetekende ook :-)

  Update: lees ook dit artikel op www.telegraaf.nl. Morgen is de stemming over de nieuwe wet in de Eerste Kamer.

  Plaats een reactie