Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Toekomst radio amateurisme bij de kinderen

  Gepost op 26 april 2010 | 14:42 PA5AP Geen reacties

  Volgens dit artikel (Engels) van onze eigen IARU Regio 1 President Hans Blondeel, PB1T ligt de toekomst van radio amateurisme in de handen van de kinderen. Hij geeft zijn visie over hoe wij de jeugd zouden moeten warm maken voor de hobby.

   

  3 Responses to “Toekomst radio amateurisme bij de kinderen”

  1. Ben het helemaal eens met Hans. Met onze hobby kun je oud worden (HI) maar de toekomst ligt bij de jeugd: als zij in aanraking komen met wat wij doen en leuk vinden is de basis gelegd voor een mogelijk luister – of zendamateur.
   Ik maak het regelmatig mee in de Radiokamer van Aviodrome: met onze hulp seinen de kinderen hun naam en zijn heel enthousiast.
   Ik wijs ze regelmatig op de site van TU Twente (http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/)
   zo komen ze zonder eigen middelen met ionze hobby in aanraking.
   73 de Jacob PA3FYE

  2. Jacob,

   de kids doorverwijzen naar TU Twente is inderdaad een hele slimme! Die moet ik onthouden. Heb jij misschien door je ervaring nog meer tips die we als club zouden kunnen toepassen om meer kids te betrekken in deze hobby? Clubavonden zijn voor hun nog niet zo interessant, maar als we op een of andere manier middagen kunnen organiseren. Punt is dat ik nog niet weet hoe je de kinderen nou het beste kunt uitnodigen en wat je zoal voor leuke dingen kunt doen op zo’n middag. Als jij idee├źn hebt, let me know!

  3. Jim, ik heb wel wat bruikbare sugggesties; lijkt me beter e.e.a. voorlopig buiten dit blog te bespreken, ok?
   ik ben te bereiken op pa3fye@amsat.org

   73, Jacob.

  Plaats een reactie