Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Meedenkende zonnebril

  Gepost op 18 december 2010 | 13:13 PA5AP Geen reacties

  De jonge Amerikaanse firma Dynamic Eye werkt momenteel aan een intelligente zonnebril die een veel betere bescherming tegen felle lichtbronnen biedt dan de huidige passieve exemplaren. Daartoe wordt tussen de gepolariseerde lagen in de glazen een LCD-laag opgenomen. Een ingebouwde sensor met bijbehorende elektronica in de zonnebril herkent de plaatsen waar directe zonne-inval of sterke lichtbronnen aanwezig zijn en filtert deze dan selectief weg door het LCD op die plaatsen donker te maken. Deze worden niet volledig ondoorzichtig, maar zorgen er voor dat de helderheid flink vermindert en men wel nog de contouren in de donkere plekken kan herkennen. De bril werkt op een knoopcel die een levensduur heeft van ongeveer 100 uur.

  Volgens de fabrikant heeft men op dit moment al werkende prototypen van zo’n intelligente zonnebril. Dynamic Eye is nu op zoek naar sponsors die geld beschikbaar willen stellen om de bril verder te ontwikkelen (zo wordt o.a. gedacht aan een draadloze oplaadmethode) en een serieproductie te starten. Daartoe maakt men o.a. gebruik van het donatie-portal Kickstarter, waar iedereen die dit poject ziet zitten een bijdrage kan storten.
  Dynamic Eye denkt dat het nog zeker twee jaar zal duren voordat de eerste intelligente zonnebrillen op de markt zullen verschijnen.

  Meer info:
  http://dyneye.com/GlareShielding.html

  Donaties:
  www.kickstarter.com/projects/1510502615/electronic-sunglasses

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie