Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Gebogen touchscreen-computertafel

  Gepost op 2 januari 2011 | 10:37 PA5AP Geen reacties

  Onderzoekers van de RWTH in Aachen hebben een bijzonder soort tafel ontwikkeld die een complete computer met beeldscherm vervangt. Het oppervlak van de tafel bestaat daarbij uit een (multi)touch-beeldscherm. Dat is op zich niets nieuws, maar in dit geval is de computertafel met de passende benaming ‘BendDesk’ voorzien van een gebogen oppervlak, zodat de gebruiker die voor de tafel zit zowel een horizontaal als een verticaal gedeelte heeft waarop hij kan werken. Het geheel bestaat uit één grote gebogen, halfdoorzichtige plaat zoals op de foto te zien is. Op deze manier vervangt de tafel een monitor, een toetsenbord en een bureautafel.

  Met behulp van het circa een vierkante meter grote gebogen scherm kunnen bijvoorbeeld documenten met een simpele handbeweging worden versleept van het horizontale naar het verticale gedeelte en omgekeerd. Bij andere toe nu toe gebruikte oplossingen was dit niet mogelijk of veel omslachtiger.

  Het oppervlak van de gebogen computertafel bestaat uit een enkele plaat acrylaat. In de tafel zijn twee videoprojectoren ondergebracht die de beelden projecteren op de gebogen plaat. Een systeem dat bestaat uit drie camera’s en een aantal infrarood-LED’s aan de zijkanten van de plaat zorgt voor de aanraakdetectie, zodat het computersysteem weet wanneer en waar de plaat wordt aangeraakt.

  Meer info:
  http://hci.rwth-aachen.de/benddesk

  Video op YouTube:
  www.youtube.com/watch?v=5VNTPwVvLzE

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie