Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Terug naar de Commodore 64

  Gepost op 3 januari 2011 | 10:41 PA5AP Geen reacties

  Wie heeft er vroeger geen spelletjes gespeeld op een Commodore 64, waarschijnlijk de meest populaire computer aller tijden? Als u heimwee hebt naar de spelletjes uit die tijd en weer graag een Commodore 64 wilt hebben, dan kunt u nu terecht bij het Amerikaanse bedrijf Commodore USA. Deze firma biedt een kloon aan van de Commodore 64, die er inderdaad precies zo uit ziet als het origineel. Aan de voorkant tenminste, bij het bekijken van de achterzijde blijken hier toch wel een aantal moderne connectoren te zitten die weer meer doen denken aan een gewone PC.

  In het inwendige van de nieuwe Commodore 64 bevindt zich dan ook een modern mini-ITX PC-moederbord met een Dual Core 525 Atom processor en een Nvidia Ion2 graphics-chipset. Aan de linker zijkant zit een DVD R/W-drive, terwijl de rechtrkant een multiformaat flash-kaart-lezer en een USB-aansluiting bevat. Zoals al opgemerkt bevat de achterzijde een aantal hypermoderne connectors voor het aansluiten van een monitor (VGA/DVI/HDMI, tot 1080P), een muis en een extern toetsenbord, de nodige audio-aansluitingen en extra USB-connectoren. Er is (natuurlijk) een netwerkaansluiting en WiFi is ook al ingebouwd.

  Met behulp van een boot-menu kan men bij het opstarten kiezen of men originele spelletjes uit de Commodore-64-tijd wil spelen via de ingebouwde C64-emulator, of dat men het systeem als ‘gewone’ PC wil gebruiken.

  Het is de bedoeling om de nieuwe Commodore 64 rechtstreeks via de website van Commodore USA te verkopen, maar wanneer de eerste exemplaren beschikbaar zullen zijn is nog niet bekend gemaakt.

  Meer info:
  www.commodoreusa.net/CUSA_C64.aspx

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie