Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • TubeSociety-studiedagen: buizen combineren met halfgeleiders

  Gepost op 1 februari 2011 | 14:06 PA5AP Geen reacties

  Menno van der Veen en Guido Tent en Bruno Putzeys organiseren in het kader van TubeSociety twee studiedagen die gaan over het thema: buizen in combinatie met halfgeleiders.
  Op 19 maart 2011 wordt een studiedag gehouden over klasse-D-versterkers in combinatie met buizen. In hybride schakelingen zijn specifiek de UcD-modules van Hypex interessant, omdat die – met de ingangsbuffer overbrugd – uitsluitend schakelende en passieve componenten bevatten, maar geen lineaire halfgeleider-versterkerschakelingen. De stuurtrappen kunnen dan met buizen uitgevoerd worden. Bruno Putzeys van Hypex is de gastdocent. Hij komt uitleggen aan welke eisen buizen-stuurtrappen voor klasse-D-modules moeten voldoen. Tevens geeft hij aanwijzingen voor het succesvol integreren van een klasse-D-module als subwoofer-eindtrap.

  Op 16 april 2011 wordt een studiedag gehouden door Guido Tent (Tentlabs). Hij behandelt halfgeleider-hulpschakelingen in buizenversterkers. Steeds vaker worden in moderne buizenversterkers specifieke functies door transistoren verzorgd. Denk aan stroombronnen, schone voeding, IV-conversie, bias regelingen enzovoort. Welke schakelingen zijn mogelijk en hoe dimensioneer je deze?

  De studiedagen duren van 11.00 tot ongeveer 15.00 uur; ir bureau Vanderveen, Sassenstraat 21, 8011 PA Zwolle. Deelnamekosten bedragen € 50,-, contant te voldoen op de dag zelf. Aanmelding vooraf is nodig via e-mail naar info@mennovanderveen.nl. Het aantal deelnemers is beperkt, deelname is via volgorde van aanmelding en wordt per e-mail bevestigd.

  Meer info:
  www.mennovanderveen.nl
  sectie “demo dagen”

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie