Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Nieuwe generatie LeCroy-oscilloscopen

  Gepost op 10 februari 2011 | 07:51 PA5AP Geen reacties

  LeCroy Corporation heeft een nieuwe generatie WaveSurfer MXs-B en MSO MXs-B oscilloscopen aangekondigd, met frequentiebereiken van 200 MHz tot 1 GHz. De nieuwe oscilloscopen, de 4e generatie in de WaveSurfer-range, bieden sample-rates tot 10 GS/s en een acquisitiegeheugen van 25 Mpts, en tevens verbeterde functies waaronder de zeer krachtige “Sequence Mode” acquisitie. De nieuwe sample-rate en het geheugen maken de WaveSurfer volgens LeCroy tot de best presterende oscilloscoop in zijn klasse. Deze prestaties in combinatie met debug-functies zoals “WaveStream Fast Viewing Mode”, “WaveScan Search and Find”, een scala aan triggermogelijkheden voor seriële data en decodeer-software plus de LabNotebook-documentatie en report-generator maken de WaveSurfer MXs-B tot een extreem flexibel en veelzijdig instrument. Daarnaast beschikken de MSO MXs-B uitvoeringen ook nog over 18 digitale kanalen, waarmee gesampled kan worden op 1 GS/s voor het tegelijkertijd debuggen van analoge en digitale signalen.

  Veel oscilloscopen beschikken over lang acquisitie-geheugen, maar als je meer wilt dan opslaan en bekijken wordt het apparaat vaak traag en reageert het nauwelijks meer. De WaveSurfer MXs-B en MSO MXs-B oscilloscopen hebben hier totaal geen last van, zelfs als FFT’s, metingen en gedecodeerde seriële data getoond moeten worden. De interne WaveSurfer-architectuur stelt de gebruiker in staat controle te houden over de metingen en zorgt ervoor dat je niet hoeft te wachten bij het uitvoeren van complexe berekeningen of metingen. Met 25 Mpts in de nieuwe WaveSurfer MXs-B is deze eigenschap belangrijker dan ooit tevoren.

  Complexe signalen zichtbaar maken vereist vaak verschillende soorten van acquisitie-modes. Voor zeer trage signalen is de “roll mode” handig, voor zeer snelle signalen is herhaalde sampling effectief. Sequence-mode is een veelzijdige acquisitie-mode waarbij het geheugen van de oscilloscoop gesegmenteerd wordt en waarbij tot 10.000 acquisities gecombineerd worden en zichtbaar gemaakt in een enkele weergave. Deze techniek maakt het mogelijk elkaar zeer snel opvolgende pulsen te vinden met triggersnelheden tot 1,25 miljoen golfvormen per seconde, de hoogst beschikbare snelheid voor deze klasse apparaten. Bovendien kan de sequence-mode gebruikt worden om het geheugengebruik to optimaliseren door alleen informatie op te slaan als er signaal is. Langere periodes van rust tussen afzonderlijke pulsen of data worden genegeerd. Uiteindelijk worden alle signalen weergegeven en voorzien van een tijdcodering voor verdere analyse. Dankzij sequence-mode in combinatie met 25 Mpts aan geheugen in de WaveSurfer MXs-B is extreem snelle triggering mogelijk over een zeer lange periode met behoud van hoge sample rates. Dit zorgt er voor dat de gebruiker in staat is de snelste overgangen en meest zeldzame signaalverstoringen te vinden.

  Steeds meer systemen combineren analoge, digitale en seriële data. Voor het debuggen en foutzoeken in deze systemen is een krachtige Mixed Signal Oscilloscoop (MSO) nodig met een zeer complete set gereedschappen voor seriële data. De MSO MXs-B met 4 analoge en 18 digitale kanalen ondersteunt analoge bandbreedtes tot 1 GHz en digitaal tot 250 MHz. Dankzij de sample rate van 1 GS/s is meten van snelle digitale signalen mogelijk. Bovendien bieden de MSO MXs-B en de WaveSurfer MXs-B hulpmiddelen van het triggeren en decoderen van een breed scala aan seriële signalen zoals I2C, SPI, UART, CAN, LIN, FlexRay, USB, ARINC 429, MIL-STD-1553, MIPI D-PHY, DigRF3G en digitale audio.

  Meer info: www.lecroy.com
  Distributeur Benelux:www.arbenelux.com

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie