Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Eerste warmtebeeldcamera voor minder dan 1000 euro

  Gepost op 23 februari 2011 | 14:45 PA5AP Geen reacties

  FLIR Systems, een grote naam op het gebied van warmtebeeldtechnologie, produceert warmtebeeldcamera’s in diverse prijsklassen en voor een groot aantal toepassingen. Met de nieuwe FLIR i3 lanceert men nu een camera die een spectaculair lage prijs heeft (voor dit soort apparatuur) van slechts € 995 (excl. BTW.). Op deze manier wil FLIR zo veel mogelijk gebruikers laten profiteren van de vele voordelen van warmtebeeldcamera’s. De lage prijs is mogelijk dankzij schaalvoordeel. FLIR produceert naar eigen zeggen meer warmtebeeldcamera’s dan iedere andere fabrikant.
  Hierdoor kan men deze camera’s voor een extreem betaalbare prijs op de markt brengen.

  De FLIR i3 levert warmtebeelden van 60 x 60 pixels. Deze beeldkwaliteit is zeer geschikt voor nieuwe gebruikers van warmtebeeldcamera’s. De FLIR i3 detecteert al temperatuurverschillen van slechts 0,15 °C. De temperatuurwaarden van het warmtebeeld kunnen dankzij een spotmeter in het midden van het beeld nauwkeurig worden uitgelezen.

  In tegenstelling tot een spotpyrometer (IR-thermometer) registreert de FLIR i3 het gehele beeld in één keer. De temperatuur kan op elk pixel van het beeld worden gemeten. Het gebruik van een FLIR i3 komt dus overeen met het simultane gebruik van 3600 spotpyrometers. Kritieke problemen worden met een spotpyrometer eenvoudig over het hoofd gezien. Een warmtebeeldcamera scant daarentegen complete onderdelen.

  Beelden van de FLIR i3 worden in JPEG-bestanden op een SD-kaart opgeslagen. Het warmtebeeld bevat alle temperatuurgegevens. De camera wordt geleverd met FLIR QuickReport software, waarmee men snel inspectierapporten en analyses van de warmtebeelden kan maken. De camera is tevens compatibel met het krachtigere FLIR Reporter.

  Meer info: www.flir.com/thermography/eurasia/nl

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie