Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • De iPad onder de oscilloscopen

  Gepost op 27 februari 2011 | 14:58 PA5AP Geen reacties

  LeCroy heeft een compleet nieuwe versie van zijn populaire WaveRunner-serie voorgesteld. Daarbij zijn niet alleen de mogelijkheden en technische eigenschappen flink opgeschroefd, maar men heeft ook gekozen voor een zeer gedurfd uiterlijk dat compleet afwijkt van de huidige oscilloscopen. De nieuwe WaveRunner 6 Zi is namelijk voorzien van een breedbeeld-aanraakscherm dat 90° gedraaid kan worden. Afhankelijk van de toepassing en de aard van de weer te geven signalen kan de gebruiker zo de meest optimale stand van het beeldscherm kiezen. Het scherm is bovendien enigszins verstelbaar in verticale richting voor een optimale kijkhoek. Wat de iPad is in de wereld van de draagbare computers, dat is de WaveRunner 6 Zi in de wereld van de oscilloscopen.

  De WaveRunner-serie van LeCroy was al een van de populairste midrange-oscilloscopen, maar met de huidige versie heeft LeCroy een nog sterkere troef in dit degment in handen. Ten opzichte van zijn voorganger, de WaveRunner Xi-A, is de beschikbare bandbreedte verdubbeld naar 4 GHz, de maximale sample-rate is verviervoudigd naar 20 Gsamples/s (vier kanalen), acquisitie- en analyse-geheugen zijn flink vergroot en het aantal analysemogelijkheden is nog verder uitgebreid. De WaveRunner 6 Zi is geschikt voor een groot aantal seriële busprotocollen, een sterk punt waarbij de concurrentie is dit prijsbereik ver achter blijft. Ook aan kleine details is aandacht besteed. Zo zijn de nieuwe scoops voorzien van extra stille ventilatoren, zodat de gebruiker deze nauwelijks nog waarneemt.

  Over enkele maanden zal LeCroy ook nog twee 12-bits versies in deze nieuwe serie uitbrengen, de HRO 64Zi en de HRO 66Zi. Deze zullen worden gepresenteerd op de Embedded World beurs in Neurenberg, die in maart gehouden wordt.

  Meer info:
  www.lecroy.nl
  www.arbenelux.com

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie