Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Nieuwe versie van populair Embedded Linux boek

  Gepost op 28 februari 2011 | 15:03 PA5AP Geen reacties

  Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om elektrische apparatuur in je huis centraal aan te sturen. Het (Engelstalige) boek ‘Design your own Embedded Linux Control Centre on a PC’ gaat niet over X10, ZigBee, Z-wave of andere commerciële systemen op de markt. Integendeel, dit boek beschrijft een doe-het-zelf systeem met recycle-bare componenten!

  Het (hoofd) domoticasysteem in dit boek maakt gebruik van een afgedankte PC, een draadloze uitgang met drie schakelaars en één controller en een USB-webcam. Het hele systeem wordt aangestuurd via Linux. Dit boek geeft u de basis voor de implementatie van een Linux-ontwikkelomgeving. Daarnaast laat het zien hoe je een webserver (die dient als interface voor uw eigen huiscentrale) opzet en configureert.

  Deze tweede geheel bijgewerkte editie bevat bijna ruim 180 pagina’s meer dan de eerste! Nieuw in deze herziene uitgave zijn de details over mogelijkheden tot uitbreiding van uw Control Centre met poorten voor een mobiele telefoon (voor SMS-berichten) en de Elektor ‘Thermo-slang’, een goedkoop netwerk voor real-time tempatuurbewaking van uw huis en bijgebouwen. Daarnaast kunt u allerlei nuttige temperatuur- en sensorwaarschuwingen naar een mobiele telefoon sturen.

  Reserveer nu de compleet herziene editie van het populaire Embedded Linux boek van Elektor. Abonnees van het tijdschrift profiteren tot 11 maart a.s. exclusief van € 5,- korting en betalen bovendien geen verzendkosten. Dit levert een extra voordeel op van € 6,50 (buiten Nederland € 8,50).

  Dit boek is leverbaar in week 10/2011. Verzeker u nu alvast van uw exemplaar!

  Abonnees:www.elektor.nl/products/books/computer/embedded-linux-tweede-editie-(abonnees).2.1706909.lynkx

  Niet-abonnees:www.elektor.nl/products/books/computer/embedded-linux-enhanced-edition.1706867.lynkx
  Auteur MKT

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie