Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Kleinste pico-projector voor smartphones

  Gepost op 1 maart 2011 | 15:11 PA5AP Geen reacties

  STMicroelectronics en bTendo gaan samen de kleinste embedded pico-projector ontwikkelen voor toepassing in smartphones en andere draagbare consumentenelektronica. Hiermee zijn gebruikers van deze apparaten niet meer afhankelijk van het kleine display als ze hun films en foto’s aan anderen willen laten zien. De nieuwe ontwikkeling zal gebaseerd zijn op de Scanning Laser Projection Engine technologie van bTendo en de expertise van STMicroelectronics op het gebied van MEMS (Micro-Electro Mechanical Systems), videoprocessing en halfgeleidertechnologie.

  De nieuwe pico-projector heeft een volume van minder dan 2,5 cm³ bij een dikte van minder dan 6 mm. Het hart van de pico-projector wordt gevormd door twee MEMS microspiegel-actuators en een geavanceerde videoprocessing-chip die volgens de fabrikant gaan zorgen voor een scherp beeld (de projector beschikt over automatische focussering) met levendige kleuren. Omdat de projector met name is ontworpen voor toepassing in smartphones zal het energieverbruik laag zijn en is er ingebouwde ondersteuning voor MIPI (Mobile Industry Processor Interface).

  De nieuwe technologie wordt gedemonstreerd tijdens het Mobile World Congress dat van 14 tot en met 17 februari 2011 in Barcelona wordt gehouden.

  Meer info: www.st.com/internet/com/press_release/t3130.jsp

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie