Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • R8C nu met USB

  Gepost op 4 maart 2011 | 12:45 PA5AP Geen reacties

  Renesas heeft een serie nieuwe low-end flash-microcontrollers met geïntegreerde USB-2.0-host/function-controller voorgesteld, die bedoeld zijn voor consumentenproducten zoals PC-periferie en mobiele apparaten, maar ook voor medische apparatuur. De nieuwe controllers uit de R8C-productfamilie bestaan uit de groepen R8C/34K en R8C/3MK met USB-host/function-controller en de groepen R8C/34U en R8C/3MU met een USB-controller die alleen de function-modus beheerst.
  Voor een grotere flexibiliteit en een vereenvoudiging van het systeemontwerp kan de USB-module van de R8C/34K ook worden geconfigureerd voor On-The-Go (OTG) functionaliteit. De nieuwe IC’s bezitten 32 tot 128 KB flash-geheugen, tot 10 KB SRAM en een 4 KB groot data-flash-geheugen.
  De USB-controller voldoet aan de USB 2.0-full-speed-specificatie (12 Mbit/s). De controller bezit bovendien vijf snelle en flexibele communication-pipes, waarbij elke pipe een eigen FIFO-buffer (in totaal 448 bytes) heeft. Daardoor kan afhankelijk van de toepassing een enkele of dubbele buffering en de communicatierichting in de software worden ingesteld.
  Net zoals de bestaande R8C/3x-series bezitten de nieuwe microcontrollers ook een wait- en stop-mode voor het verminderen van het stroomverbruik. Bovendien kan de interne PLL-schakeling voor de USB-klok worden stopgezet wanneer de USB-functie niet wordt gebruikt.

  Samples van de nieuwe R8C-controllers zijn al beschikbaar, de serieproductie begint in maart 2011.

  Meer info: www.renesas.com/products/mpumcu/r8c/r8c3x/r8c3x_landing.jsp

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie