Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Mobiele telefoon opladen met water

  Gepost op 4 april 2011 | 16:45 PA5AP Geen reacties

  Het in Stockholm gevestigde bedrijf myFC heeft de PowerTrekk geïntroduceerd, een oplader voor mobiele telefoons en andere draagbare elektronica die is gebaseerd op een brandstofcel. Het benodigde waterstofgas voor de brandstofcel wordt geleverd door een module die alleen wat water nodig heeft om te worden geactiveerd. Het voordeel van dit systeem is dat er geen zonlicht voor nodig is en dat de waterstofmodule – in tegenstelling tot een batterij – bij langdurige opslag geen energie verliest.
  De waterstofmodule voor de PowerTrekk werd ontwikkeld door het chemiebedrijf SiGNa Chemistries. Deze module bevat natriumsilicide, een vaste stof die met water reageert en daarbij waterstofgas produceert. De waterstofproductie begint onmiddellijk na het toevoegen van het water. SiGNa Chemistries is er in geslaagd om deze normaal heftig verlopende reactie regelbaar te maken. De druk van het waterstofgas is instelbaar van 1 tot 15 psi. De modules kunnen worden gebruikt met brandstofcellen met een vermogen van 1 watt tot 3 kilowatt.
  Interessant voor de ‘outdoor’-toepassing van de waterstofmodule van SiGNa is dat deze ook werkt met afvalwater en met zout water.

  Meer info: http://signachem.com/2011/03/hydrogen-fuel-cell-charger-powered-by-signa/

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie