Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Gratis PCB-pakket DesignSpark PCB nu met 3D-viewer

  Gepost op 5 april 2011 | 16:46 PA5AP Geen reacties

  RS Components heeft zijn gratis PCB-ontwerp-tool DesignSpark PCB uitgebreid. DesignSpark PCB versie 2 is in samenwerking met Number One Systems nu voorzien van nieuwe mogelijkheden, zoals een 3D-viewer voor het bekijken van printontwerpen en een verbeterde functionaliteit voor het beheer van de componentenbibliotheken. Versie 2 van de software is door nieuwe gebruikers gratis te downloaden op www.designspark.com/pcb en bestaande gebruikers zullen een melding krijgen van de upgrade bij het gebruik van de software.
  Sinds de introductie 8 maanden geleden hebben meer dan 50.000 gebruikers DesignSpark PCB gedownload, waarmee dit programma één van de populairste gratis tools voor PCB-ontwerp blijkt te zijn. In die periode hebben duizenden gebruikers ideeën en opmerkingen voor de verdere ontwikkeling aangedragen op DesignSpark.com, de online community van RS voor elektronica-ingenieurs. RS heeft deze informatie benut voor het ontwikkelen van een nieuwe versie met verbeterde mogelijkheden en een grotere functionaliteit.
  DesignSpark PCB is op drie belangrijke gebieden verbeterd. Zo is een 3D-viewer aan de software toegevoegd. Dit maakt het voor elektronica-ontwerpers mogelijk om op elk moment tijdens het ontwerpproces een driedimensionale afbeelding van hun printplaat te bekijken, waarmee ze binnen hun bestaande eCAD-software snel de impact op hun complete ontwerp kunnen vaststellen. Met de nieuwe functies voor het beheer van de bibliotheken en voor de grafische weergave kunnen gebruikers nieuwe bibliotheken maken en opslaan, waarbij ze componenten vanuit het ontwerpvenster direct naar de bibliotheek kunnen overzetten. De nieuwe functies bieden tevens meer flexibiliteit in rapportages en printopties. De functionele verbeteringen zijn opgenomen in het projectmenu, evenals de nieuwe opties voor het ontwerpproces, zoals het bestellen, de duplicatie en een verbeterde resolutie voor hoekrotatie, waarmee gebruikers het ontwerpen en ontwikkelen van een PCB kunnen versnellen.

  DesignSpark PCB versie 2 kunt u downloaden en activeren op www.designspark.com/pcb. De gebruikersfora met informatie en ondersteuning zijn te vinden op www.designspark.com.

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie