Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • 22-W-LED werkt rechtstreeks op 230 Vac

  Gepost op 12 april 2011 | 10:39 PA5AP Geen reacties

  Citizen heeft een nieuwe witte power-LED-module ontwikkeld die direct op het lichtnet kan worden aangesloten, zonder additionele driver. Hiermee profileert Citizen zich binnen de verlichtingsmarkt met ready-to-use-modules, naast de bekende, al langer verkrijgbare high-power LED’s. De LED’s van de nieuwe LMC10B-serie hebben een vermogen van 22 W en leveren daarbij 1000 lumen. Er zijn momenteel twee typen beschikbaar (voor 3000 en 4000 K), de levensduur bedraagt 40.000 uur.
  De LED’s in de LMC10B-serie hebben een diameter van 90 mm en een dikte van nog geen 9 mm. In het centrum van de behuizing zit de LED-chip, in de rest van de behuizing is de regel-elektronica ondergebracht. Voor toepassing in een lichtarmatuur of andere behuizing hoeven alleen nog een koellichaam een eventueel een lens te worden toegevoegd.
  In de LED’s van de LMC10B-serie wordt een speciale schakeltechniek toegepast om een zo hoog mogelijke lichtopbrengst uit de LED’s te halen. Bij de meeste voorschakelelektronica voor het aansturen van LED’s uit het lichnet worden eenvoudigweg periodehelften weggelaten om de stroomopname door de LED te beperken. In dat geval brandt de LED slechts 50% van de tijd. Bij de door Citizen toegepast SCD-techniek wordt een golfvorm gemaakt met twee verschillende spanningsniveau’s, waardoor de uit-tijd van de LED wordt teruggebracht tot 25%.

  De serieproductie van de nieuwe LED’s is gepland voor april 2011, maar in verband met de omstandigheden in Japan is het raadzaam hierover actuele informatie op te vragen bij Elincom.

  Meer info:
  www.elincom.nl
  www.elincom.nl/media/pdf/Citizen/Elincom_Citizen_ACled.pdf

  Bron: Elektor

  Plaats een reactie