Radio Club 't Gooi – Veron afdeling 15
RSS icon
 • Ballonvossenjacht 2011 op zondag 11 september

  Gepost op 30 augustus 2011 | 08:28 PA5AP Geen reacties

  De jaarlijkse ballonvossenjacht vindt dit jaar plaats op zondag 11 september. Een door zendamateurs gebouwde radiosonde wordt opgelaten door het K.N.M.I. in de Bilt waarna de altijd spectaculaire jacht plaatsvindt om de begeerde sonde als eerste weer terug te vinden.
  In de loop van de jaren is de ballonvossenjacht uitgegroeid tot een multimediaal evenement voor en door geïnteresseerden in de radiohobby. Naast de jacht zijn tal van activiteiten gaande ter begeleiding, maar ook om de enorme groep niet deelnemende belangstellenden van informatie te voorzien.
  Over de hele dag zijn verschillende begeleidingsstations actief op 80m, 2m en 70cm. Op 2 meter is hiertoe de special event repeater PI3VRZ in de lucht op 350m hoogte vanuit de Gerbrandy toren te IJsselstein. Ook kan de jacht in beeld worden gevolgd via Amateur Televisie en via internet. Dit jaar proberen we zelfs de start, landing en prijsuitreiking live in beeld te brengen.
  De organisatie is verheugd over het aantal deelnemers die over de jaren nog steeds toeneemt! Meedoen is dan ook heel gemakkelijk; met slechts een 2 meter ontvanger en een eenvoudige peilantenne ben je al verzekerd van een middag plezier, een echte aanrader voor het hele gezin! Vaak behoren de eenvoudigste equippes juist tot de meest succesvolle…

  Zet zondag 11 september dus in je agenda! Kijk voor alle verdere informatie zoals frequenties en tijden op www.ballonvossenjacht.nl.

  Plaats een reactie